car recycle

Våren är en utmärkt tid för att börja tänka på att städa upp i huset och på gården, och när vi ändå håller på – varför inte tänka på att städa upp planeten jorden också! För att hjälpa dig att bli motiverad vill vi dela med oss av ”Hur du kan bidra till att rädda jorden genom att återvinna din bil”.

Oavsett vad som händer, så kommer bilar, lastbilar och andra fordon att nå slutet på sin livslängd och då måste det finnas en plats där vi kan göra oss av med dem. Att skrota bilen på en bilskrot är en vinst både för planeten och din plånbok. Du kan också sälja din defekta eller trasiga bil till oss.

Kanske har du ett gammalt fordon som står och skräpar på gården eller i garaget? Då är det hög tid att se till att återvinna din gamla skrotbil. En gammal skrotbil tar inte bara upp onödig plats, den kan också vara en tickande miljöbomb.

Hur återvinning av din bil hjälper miljön

Genom att återvinna och skrota din gamla uttjänta bil kan du se till att farliga material och skadliga föroreningar inte hamnar i marken och grundvattnet, genom att göra dig av med bilen på rätt sätt.

Stålet som återvinns från din skrotade bil kan bli en användbar stålprodukt igen. Stål är ett av de mest återvunna materialen som finns! Varje kilo stål som går att återvinna är en enorm vinst för miljön och våra gemensamma resurser.

Dessutom finns det fler fördelar för vår planet när du återvinner din bil:

  • Det sparas nästan 85 miljoner fat olja per år, som annars skulle ha använts för att tillverka nya bildelar.
  • Återvinning håller skadliga material som olja, växellådsvätska, kylvätska, servostyrningsvätska och bromsvätska borta från mark och grundvatten.
  • Återvinning är en del av lösningen för att minska energiförbrukningen … återvinning av metall innebär att mindre metaller behöver brytas för att producera nytt.
  • Återvinning håller kvicksilver borta från jorden, vilket är ett bioackumulerande gift som är en förorening som inte bryts ner lätt, vilket gör den skadlig för ekosystemet och djurlivet.

Enbart ovanstående områden är en enorm hjälp för jorden, eftersom det hjälper till att hålla den ren och minskar energiförbrukningen på många olika fronter.

Så om du har ett oönskat fordon, eller jordbruksutrustning, du vill göra dig av med så är det dags att kontakta en auktoriserad bilskrot. Ska du skrota bilen i Stockholm kommer du inte bara att tjäna pengar på att skrota ditt fordon, du kan också vara trygg med att alla delar från ditt fordon kommer att återvinnas och att moder jord kommer att må mycket bättre!